Tryk på en opskrift |
Ingredienser:
500 g mel 160 g sukker ½ dl. fløde 4 æg ½ tsk. hjortetaksalt Palmin
Rør alle ingredienserne sammen og ælt det hele sammen til en dej. Når dejen er færdig, skal den placeres et koldt sted, hvor den skal hvile i ca. 40 minutter. Herefter skal dejen rulles ud og skæres med en klejne spore. Når klejnerne er udskåret, skal de vrides således at de får en klejneform. Varm palminen op og kog klejnerne til de er lysebrune. Herefter skal de lægges på et stykke papir som kan opsuge fedtet. Nu skulle du have nogle gode og velsmagende klejner.
Ingredienser:
½ l. Piskefløde 50 gram Smeltet smør
Piskefløden piskes til flødeskum, de andre ingredienser vendes sammen med piskefløden. Ca. 1 dl. I vaffeljernet til bagning. (10-15 vafler) Vaflerne smager også dejligt dagen efter med smør og sukker
Ingredienser:
500 gram smør
Sæt
smørret over varmen
sammen med sukker og sirup. Når det koger, tages gryden af varmen og
potasken, som er helt udrørt i lidt koldt vand, kommes i sammen med de
hakkede mandler, sukat, appelsinskal og krydderierne. Dejen kan fryses og bages ved en senere lejlighed.
Ingredienser:
175 gram
smør
Smørret
smuldres i melet. Tilsæt sukker, peber, vanillesukker og citronskal og
ælt
dejen sammen. Tril i kugler på størrelse med en nød.
Ingredienser:
250 gram mel
Tag lidt mel fra, og alt det
øvrige hakkes sammen. Æltes til en fast, blød dej, der kan lægges
koldt i timer eller dage. Bager på nederste rille ved 225 grader i 4-5 minutter. Tages fra pladen, afsvaler på en rist og er fine at fryse eller opbevare i kagedåse. OBS: Hvis dejen er for blød, og ovnen ikke tilstrækkelig varm, vil kransene flyde ud.
Indgredienser:
200 g. honning 150 g farin 150 g margarine 100 g hakkede mandler 2 spsk. fintrevet appelsinskal 1 tsk. ingefær 2 tsk. kanel ½ tsk. nelliker 2 tsk. natron 1 æg 550 g hvedemel
Honning,
farin og margarine smeltes sammen i en gryde. De øvrige ingredienser, undtagen
æg og mel, røres i. Massen afkøles til den er lunken. Æg og mel røres i, og
dejen æltes sammen. Dejen hviler mindst 1 døgn i køleskab.
www.julesiden.dk |